ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zencefilli Kayısı Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188731)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:38 AM

Zencefilli Kayısı Reçeli
 
Zencefilli Kayısı Reçeli Tarifi - Zencefilli Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Zencefilli Kayısı Reçeli Malzemeleri


Zencefilli Kayısı Reçeli


1 kg. kayısı

1 kg. toz şeker

2 adet limon kabuğu rendesi

15 gr. taze zencefil


Kayısıları yıkayıp süzün, ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Küp küp kesin. Zencefili soyup küp doğrayın.

Bir tencereye toz şekeri koyun, üzerine çıkacak kadar su ekleyip 2-3 dakika kaynatın. Kayısı ve zencefil küplerini ilave edin. 10 dakika sonra ateşten alıp 1 gece bekletin.

Kayısı ve zencefilleri kepçe ile tencereden alın ve suyu kıvama gelinceye kadar kaynatın. Meyveleri tekrar ekleyin.

Limon kabuğu rendesini 2 yemek kaşığı suyla kaynatın. Macun kıvamımla gelince bir taşım kaynattığınız reçele katın ve ateşten alın.


Not: Meyveleri iyice yıkayıp kurulamadan reçel yapmaya başlamayın. Üzerindeki toz ve tarım ilaçlan reçellerinizin tadını bozabilir. Pişirdiğiniz reçeli karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanın. Kış için hazırladığınız reçelleri serin ve karanlık bir yerde saklayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.