![]() |
Balkabağı Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balkabağı Reçelireçel tarifleri - bal kabağı reçeli tarifi ![]() Malzeme: 1,5 kg balkabağı 1,5 kilo şeker 4,5 litre su 250 gr kireç 1 limon suyu Yapılışı: Kabağı yıkayıp kabuklarını soyun, doğrayın ![]() 250 gr kireçle 5 litre suyu karıştırıp su duruluncaya kadar bekleyin ![]() Kireç suyuna koyup 4 saat bekletin ![]() Kireç suyundan çıkarınca bol suyla yıkayın ![]() Şekeri bir tencereye koyup üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatın ![]() Kaynayan şuruba kabakları atıp pişirin ![]() Reçel kıvamına gelince limon suyu koyup ateşten alın ![]() |
![]() |
![]() |
|