Kuru Kayısı Reçeli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Kayısı ReçeliKuru Kayısı Reçeli Tarifi - Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Kayısı Reçeli Malzemeleri Malzeme Listesi 600 Gram Kuru Kayısı 12 Su Bardağı Su (Ilık) 6 Su Bardağı Toz Şeker 3 Su Bardağı Su 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır? 1 Kuru kayısıları bir tencereye aktarın ve üzerine ılık su ekleyip 1 gün bu şekilde bekletin 2 Kayısıların suyunu süzdükten sonra kuru kayısıları bir tabağa ayırıp tencereye şekeri ve suyu aktarın 3 Orta ısılı ateşin üzerinde şeker eriyene dek kaynatın Kaynamayı şurup kıvamına gelene kadar sürdürün 4 Şurup kıvamına gelen reçele suyunu süzdüğünüz kuru kayısıları ekleyin 5 Kayısılar su salacağından, şurup sulanacaktır, tekrar koyulaşana kadar kaynatın 6 Yeniden şurup kıvamına gelince 2 çorba kaşığı limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın 7 İyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurun Afiyet Olsun ANASAYFA |
|