Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısı, kuru, reçeli

Kuru Kayısı Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısı Reçeli



Kuru Kayısı Reçeli Tarifi - Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Kayısı Reçeli Malzemeleri




Malzeme Listesi


600 Gram Kuru Kayısı

12 Su Bardağı Su (Ilık)

6 Su Bardağı Toz Şeker

3 Su Bardağı Su

2 Çorba Kaşığı Limon Suyu


Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?


1 Kuru kayısıları bir tencereye aktarın ve üzerine ılık su ekleyip 1 gün bu şekilde bekletin


2 Kayısıların suyunu süzdükten sonra kuru kayısıları bir tabağa ayırıp tencereye şekeri ve suyu aktarın


3 Orta ısılı ateşin üzerinde şeker eriyene dek kaynatın Kaynamayı şurup kıvamına gelene kadar sürdürün


4 Şurup kıvamına gelen reçele suyunu süzdüğünüz kuru kayısıları ekleyin


5 Kayısılar su salacağından, şurup sulanacaktır, tekrar koyulaşana kadar kaynatın


6 Yeniden şurup kıvamına gelince 2 çorba kaşığı limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın


7 İyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurun


Afiyet Olsun


ANASAYFA

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.