Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, reçeli

Armut Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Reçeli



Armut Reçeli Tarifi - Armut Reçeli Nasıl Yapılır - Armut Reçeli Malzemeleri



Malzeme Listesi


1,5 Kilogram Armut (Sert)

4,5 Su Bardağı Su

2 Kilogram Şeker


Armut Reçeli Nasıl Yapılır?


1 Suyu ve şekeri tencereye aktarın ve şeker eriyene dek karıştırarak kaynatın


2 Bu sırada armutların kabuklarını soyduktan sonra çekirdek yataklarını çıkarın ve dilediğiniz boyutta doğrayın


3 Kaynamakta olan şuruba armutları ilave edin ve şurup koyulaşana dek orta ısıdaki ateşte kaynatın


4 Üzerinde biriken köpüğü delikli kepçeyle alın


5 Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.