![]() |
Armut Reçeli
Armut Reçeli Tarifi - Armut Reçeli Nasıl Yapılır - Armut Reçeli Malzemeleri
Malzeme Listesi 1,5 Kilogram Armut (Sert) 4,5 Su Bardağı Su 2 Kilogram Şeker Armut Reçeli Nasıl Yapılır? 1. Suyu ve şekeri tencereye aktarın ve şeker eriyene dek karıştırarak kaynatın. 2. Bu sırada armutların kabuklarını soyduktan sonra çekirdek yataklarını çıkarın ve dilediğiniz boyutta doğrayın. 3. Kaynamakta olan şuruba armutları ilave edin ve şurup koyulaşana dek orta ısıdaki ateşte kaynatın. 4. Üzerinde biriken köpüğü delikli kepçeyle alın. 5. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.