ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Armut Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188696)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:44 AM

Armut Reçeli
 
Armut Reçeli Tarifi - Armut Reçeli Nasıl Yapılır - Armut Reçeli Malzemeleri



Malzeme Listesi


1,5 Kilogram Armut (Sert)

4,5 Su Bardağı Su

2 Kilogram Şeker


Armut Reçeli Nasıl Yapılır?


1. Suyu ve şekeri tencereye aktarın ve şeker eriyene dek karıştırarak kaynatın.


2. Bu sırada armutların kabuklarını soyduktan sonra çekirdek yataklarını çıkarın ve dilediğiniz boyutta doğrayın.


3. Kaynamakta olan şuruba armutları ilave edin ve şurup koyulaşana dek orta ısıdaki ateşte kaynatın.


4. Üzerinde biriken köpüğü delikli kepçeyle alın.


5. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.


Afiyet Olsun...



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.