Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
frambuaz, reçeli

Frambuaz Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuaz Reçeli



Frambuaz Reçeli Tarifi - Frambuaz Reçeli Nasıl Yapılır - Frambuaz Reçeli Malzemeleri



Malzeme Listesi


400 Gram Frambuaz (Dondurulmuş)

03Nis Su Bardağı Şeker

1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu


Frambuaz Reçeli Nasıl Yapılır?


1 Dondurulmuş frambuazları geniş bir tencereye alın


2 Üzerine 1 su bardağından az şekeri ilave edin ve 12 saat şekeri emmesi ve suyunu salması için bu şekilde bekletin


3 Suyunu salan frambuazların bulunduğu tencereyi ateşe oturtun ve çok kısık ateşte kaynatın


4 Kaynama süresince reçeli 2 kez karıştırın


5 Reçelin inmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin


6 Reçelin pişip pişmediğini anlamak için bir tabağa 1 damla reçel damlatın eğer pişmişse akışkan olmayacaktır


7 Piştiğine emin olduğunuz reçeli ateşten alın


8 Ilındıktan sonra kavanozlara koyup saklayın

Kuru ve temiz kavanozlara doldurun Kapaklarını kapamadan önce iyice soğutun


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.