Frambuaz Reçeli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuaz ReçeliFrambuaz Reçeli Tarifi - Frambuaz Reçeli Nasıl Yapılır - Frambuaz Reçeli Malzemeleri Malzeme Listesi 400 Gram Frambuaz (Dondurulmuş) 03Nis Su Bardağı Şeker 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu Frambuaz Reçeli Nasıl Yapılır? 1 Dondurulmuş frambuazları geniş bir tencereye alın 2 Üzerine 1 su bardağından az şekeri ilave edin ve 12 saat şekeri emmesi ve suyunu salması için bu şekilde bekletin 3 Suyunu salan frambuazların bulunduğu tencereyi ateşe oturtun ve çok kısık ateşte kaynatın 4 Kaynama süresince reçeli 2 kez karıştırın 5 Reçelin inmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin 6 Reçelin pişip pişmediğini anlamak için bir tabağa 1 damla reçel damlatın eğer pişmişse akışkan olmayacaktır 7 Piştiğine emin olduğunuz reçeli ateşten alın 8 Ilındıktan sonra kavanozlara koyup saklayın Kuru ve temiz kavanozlara doldurun Kapaklarını kapamadan önce iyice soğutun Afiyet Olsun |
|