ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Frambuaz Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188694)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:45 AM

Frambuaz Reçeli
 
Frambuaz Reçeli Tarifi - Frambuaz Reçeli Nasıl Yapılır - Frambuaz Reçeli Malzemeleri



Malzeme Listesi


400 Gram Frambuaz (Dondurulmuş)

03.Nis Su Bardağı Şeker

1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu


Frambuaz Reçeli Nasıl Yapılır?


1. Dondurulmuş frambuazları geniş bir tencereye alın.


2. Üzerine 1 su bardağından az şekeri ilave edin ve 12 saat şekeri emmesi ve suyunu salması için bu şekilde bekletin.


3. Suyunu salan frambuazların bulunduğu tencereyi ateşe oturtun ve çok kısık ateşte kaynatın.


4. Kaynama süresince reçeli 2 kez karıştırın.


5. Reçelin inmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin.


6. Reçelin pişip pişmediğini anlamak için bir tabağa 1 damla reçel damlatın eğer pişmişse akışkan olmayacaktır.


7. Piştiğine emin olduğunuz reçeli ateşten alın.


8. Ilındıktan sonra kavanozlara koyup saklayın.

Kuru ve temiz kavanozlara doldurun. Kapaklarını kapamadan önce iyice soğutun.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.