Balkabağı Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabağı ReçeliBalkabağı Reçeli Tarifi - Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır - Balkabağı Reçeli Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Bal Kabağı 1,5 Kilogram Toz Şeker 4 Litre Su 250 Gram Sönmemiş Kireç Yarım Adet Limon Suyu Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır? 1 Kabağı soyup çekirdeklerini çıkartın istediğiniz büyüklüğünde kesin![]() 2 Söndürülmüş ve süzülmüş kireçten elde edilen kirecin üzerine 4-5 litre su koyup, kireci erimeye bırakın (45-50 dk)![]() 3 Kireçli suyu üzerinde oluşan kaymağı bozmadan ve bulandırmadan bir kaba aktarın![]() 4 Durulmuş kireçli suya kabakları atın 6-7 saat bekletin Kabakları sudan çıkartıp bol suyla 7-8 kez yıkayın![]() 5 1-2 saat daha suda bekletin![]() 4 Tencereye şekeri koyup, suyu ekleyin ve kaynatın (Yaklaşık 4-5 dakika)5 Şurup kıvamına geldiğinde kabakları atın (çok büyükdilimler varsa spagetti benzeri bir kürdanla delikler açın)![]() 6 Kısık ateşte pişirinsaydamlaşmaya başlayacaklardır![]() 7 Kıvama gelince limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alıp soğutun![]() 8 Kavanoza doldurup serin yerde saklayın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|