ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balkabağı Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188690)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:45 AM

Balkabağı Reçeli
 
Balkabağı Reçeli Tarifi - Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır - Balkabağı Reçeli Malzemeleri




Malzeme Listesi


1 Kilogram Bal Kabağı

1,5 Kilogram Toz Şeker

4 Litre Su

250 Gram Sönmemiş Kireç

Yarım Adet Limon Suyu


Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır?


1. Kabağı soyup çekirdeklerini çıkartın istediğiniz büyüklüğünde kesin.


2. Söndürülmüş ve süzülmüş kireçten elde edilen kirecin üzerine 4-5 litre su koyup, kireci erimeye bırakın (45-50 dk).


3. Kireçli suyu üzerinde oluşan kaymağı bozmadan ve bulandırmadan bir kaba aktarın.


4. Durulmuş kireçli suya kabakları atın. 6-7 saat bekletin. Kabakları sudan çıkartıp bol suyla 7-8 kez yıkayın.


5. 1-2 saat daha suda bekletin.


4. Tencereye şekeri koyup, suyu ekleyin ve kaynatın. (Yaklaşık 4-5 dakika)


5. Şurup kıvamına geldiğinde kabakları atın.(çok büyükdilimler varsa spagetti benzeri bir kürdanla delikler açın).


6. Kısık ateşte pişirinsaydamlaşmaya başlayacaklardır.


7. Kıvama gelince limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alıp soğutun.


8. Kavanoza doldurup serin yerde saklayın.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.