![]() |
Balkabağı Reçeli
Balkabağı Reçeli Tarifi - Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır - Balkabağı Reçeli Malzemeleri
Malzeme Listesi 1 Kilogram Bal Kabağı 1,5 Kilogram Toz Şeker 4 Litre Su 250 Gram Sönmemiş Kireç Yarım Adet Limon Suyu Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır? 1. Kabağı soyup çekirdeklerini çıkartın istediğiniz büyüklüğünde kesin. 2. Söndürülmüş ve süzülmüş kireçten elde edilen kirecin üzerine 4-5 litre su koyup, kireci erimeye bırakın (45-50 dk). 3. Kireçli suyu üzerinde oluşan kaymağı bozmadan ve bulandırmadan bir kaba aktarın. 4. Durulmuş kireçli suya kabakları atın. 6-7 saat bekletin. Kabakları sudan çıkartıp bol suyla 7-8 kez yıkayın. 5. 1-2 saat daha suda bekletin. 4. Tencereye şekeri koyup, suyu ekleyin ve kaynatın. (Yaklaşık 4-5 dakika) 5. Şurup kıvamına geldiğinde kabakları atın.(çok büyükdilimler varsa spagetti benzeri bir kürdanla delikler açın). 6. Kısık ateşte pişirinsaydamlaşmaya başlayacaklardır. 7. Kıvama gelince limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alıp soğutun. 8. Kavanoza doldurup serin yerde saklayın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.