![]() |
Evde Reçel Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Reçel YapımıEvde Reçel nasıl yapılır - Evde Reçel tarifileri Evde Çilek Reçeli Yapımı Malzemeler: 1 kg ![]() 1 kg ![]() 1 adet limon Yapılışı: 1- Çileklerin saplarını ayıklayıp 1-2 su yıkayın ![]() ![]() 2- Çileğin kalan yarısını ve şekeri ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin ![]() 3- Sabah sulanmış olan çileği ocağa alın ve orta ateşte reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu sıkın ve 2-3 taşım kaynatıp ocaktan alın ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Evde Reçel Yapımı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Reçel YapımıEvde Reçel tarifi - Evde Kayısı Reçeli yapımı Malzemeler: 1 su bardağı badem 1 kg ![]() 1 kg ![]() yarım limon 2 su bardağı su Yapılışı: 1-Kayısıları güzelce yıkayıp ve süzülmeleri için süzgece alın ![]() 2- Suyu süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde tüm malzeme bitene kadar doldurun ![]() 3-İsteğe göre 1 gece bekletin ![]() ![]() 4-Yaklaşık 40dakika kaynattıktan sonra içine bademleri ekleyin,(arada biriken köpüğü tahta kaşık yardım ile almayı unutmayın) reçeliniz koyulaşmaya başladığında içine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın ![]() Ilınan reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın ![]() Afiyet osun ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|