ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Evde Reçel Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188639)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:54 AM

Evde Reçel Yapımı
 
Evde Reçel nasıl yapılır - Evde Reçel tarifileri





Evde Çilek Reçeli Yapımı


Malzemeler:


1 kg. çilek

1 kg. tozşeker

1 adet limon


Yapılışı:


1- Çileklerin saplarını ayıklayıp 1-2 su yıkayın. Çileklerin yarısını geniş bir tencereye koyun ve üzerine şekerin yarısını ilave edin.


2- Çileğin kalan yarısını ve şekeri ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin.


3- Sabah sulanmış olan çileği ocağa alın ve orta ateşte reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu sıkın ve 2-3 taşım kaynatıp ocaktan alın. Reçeliniz sıcakken kavanozlara bölüştürün ve soğuyunca kapaklarını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin.


Afiyet olsun..


alıntı

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:54 AM

Evde Reçel Yapımı
 
Evde Reçel tarifi - Evde Kayısı Reçeli yapımı







Malzemeler:


1 su bardağı badem

1 kg. kayısı

1 kg. tozşeker

yarım limon

2 su bardağı su


Yapılışı:


1-Kayısıları güzelce yıkayıp ve süzülmeleri için süzgece alın.


2- Suyu süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde tüm malzeme bitene kadar doldurun.


3-İsteğe göre 1 gece bekletin. 2 su bardağı ekleyerek ocağa alın ve şeker eriyene kadar karıştırın.


4-Yaklaşık 40dakika kaynattıktan sonra içine bademleri ekleyin,(arada biriken köpüğü tahta kaşık yardım ile almayı unutmayın) reçeliniz koyulaşmaya başladığında içine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın.


Ilınan reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın.



Afiyet osun...

alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.