![]() |
Evde Reçel Yapımı
Evde Reçel nasıl yapılır - Evde Reçel tarifileri
Evde Çilek Reçeli Yapımı Malzemeler: 1 kg. çilek 1 kg. tozşeker 1 adet limon Yapılışı: 1- Çileklerin saplarını ayıklayıp 1-2 su yıkayın. Çileklerin yarısını geniş bir tencereye koyun ve üzerine şekerin yarısını ilave edin. 2- Çileğin kalan yarısını ve şekeri ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin. 3- Sabah sulanmış olan çileği ocağa alın ve orta ateşte reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu sıkın ve 2-3 taşım kaynatıp ocaktan alın. Reçeliniz sıcakken kavanozlara bölüştürün ve soğuyunca kapaklarını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin. Afiyet olsun.. alıntı |
Evde Reçel Yapımı
Evde Reçel tarifi - Evde Kayısı Reçeli yapımı
Malzemeler: 1 su bardağı badem 1 kg. kayısı 1 kg. tozşeker yarım limon 2 su bardağı su Yapılışı: 1-Kayısıları güzelce yıkayıp ve süzülmeleri için süzgece alın. 2- Suyu süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde tüm malzeme bitene kadar doldurun. 3-İsteğe göre 1 gece bekletin. 2 su bardağı ekleyerek ocağa alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. 4-Yaklaşık 40dakika kaynattıktan sonra içine bademleri ekleyin,(arada biriken köpüğü tahta kaşık yardım ile almayı unutmayın) reçeliniz koyulaşmaya başladığında içine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın. Ilınan reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın. Afiyet osun... alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.