Soslu Baharatlı Kıymalı Mantı Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Baharatlı Kıymalı Mantı MakarnaSoslu Baharatlı Kıymalı Mantı Makarna Tarifi - Soslu Baharatlı Kıymalı Mantı Makarnanın Yapılışı Malzemeler: 250 gr mantı makarna, 350 gr dana ya da kuzu kıyma, Doğranmış 1 orta boy soğan (1/2 su bardağı), 1/2 su bardağı doğranmış yeşil biber, 1 diş dövülmüş sarımsak, 1 çırpılmış yumurta, 1/4 su bardağı ekmek kırıntısı (galeta unu), 1/4 tatlı kaşığı tarçın, 1/4 tatlı kaşığı yenibahar, 1/4 tatlı kaşığı biber, 400 gr reyhanlı domates sosu, İsteğe bağlı olarak bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ![]() Hazırlanışı: Makarnayı tarifteki gibi pişirin ve süzün Büyük bir tavada; eti, soğanı, yeşil biberi ve sarımsağı, et kahverengileşinceye dek pişirip yağını süzün Bu arada, orta boy bir kâsede yumurta, galeta unu, tarçın, yenibahar ve biberi karıştırın ve etli karışıma ekleyin Üzerine sosun 1/4`ünü ekleyip iyice karıştırın Her bir makarnanın içine hazırladığınız karışımdan aldığı kadar doldurun ve makarnaları, kare şeklinde derince bir fırın kabına dizin 210 °C ısıtılmış fırında, 25-30 dakika kadar pişirin Servis tabaklarına paylaştırıp, üzerlerine bir miktar sos gezdirin Dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniri serpip servis yapın
|
|
|
|