Barbunyalı Şölen Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbunyalı Şölen Pilavıpilav tarifleri - barbunyalı pilav tarifi ![]() Barbunyalı şölen pilavı malzemeleri 350 gr haşlanmış barbunya fasulyesi 250 gr kuşbaşı kuzu eti 100 gr dilimlenmiş sucuk 4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1’er çay kaşığı kekik ve karabiber 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı Tuz 1 su bardağı sıcak su Pilav için 2 su bardağı baldo pirinci 3 5 su bardağı su1 çorba kaşığı domates salçası Yarım su bardağı doğranmış domates 40 gr tereyağı Tuz Hazırlanışı Ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın Kuzu etini ekleyip soteleyin Kekik ve karabiberi ilave edip karıştırarak kavurun Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın Etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin Fasulyeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp sıcak muhafaza edin![]() Pilav için pirinci ılık suda 30 dakika bekletip süzün ve bol suyla yıkayın Tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun Doğranmış domates, tuz ve salçayı ilave edip karıştırın Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın Su kaynayınca ocağın altını kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün![]() Etli fasulyenin yarısını pilava ekleyip harmanlayın Sucukları ızgarada pişirin Pilavı şekilli kek kalıbına alıp (kalıbın şeklini alması için) üzerine kaşığın tersi ile bastırın Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına alın Üzerini kalan etli fasulye ve sucuk dilimleriyle kaplayıp maydanozla süsleyin Sıcak servis yapın Barbunyalı şölen pilavı artık hazır, afiyet olsun
|
|
|
|