ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Barbunyalı Şölen Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188566)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:07 AM

Barbunyalı Şölen Pilavı
 
pilav tarifleri - barbunyalı pilav tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Barbunyalı şölen pilavı malzemeleri


350 gr haşlanmış


barbunya fasulyesi


250 gr kuşbaşı kuzu eti


100 gr dilimlenmiş sucuk


4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz


1’er çay kaşığı kekik ve karabiber


2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı


Tuz


1 su bardağı sıcak su

Pilav için


2 su bardağı baldo pirinci


3.5 su bardağı su


1 çorba kaşığı domates salçası


Yarım su bardağı doğranmış domates


40 gr tereyağı


Tuz
Hazırlanışı


Ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın.Kuzu etini ekleyip soteleyin.Kekik ve karabiberi ilave edip karıştırarak kavurun.Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın.Etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin.Fasulyeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp sıcak muhafaza edin.


Pilav için pirinci ılık suda 30 dakika bekletip süzün ve bol suyla yıkayın.Tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun.Doğranmış domates, tuz ve salçayı ilave edip karıştırın.Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.Su kaynayınca ocağın altını kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün.


Etli fasulyenin yarısını pilava ekleyip harmanlayın.Sucukları ızgarada pişirin.Pilavı şekilli kek kalıbına alıp (kalıbın şeklini alması için) üzerine kaşığın tersi ile bastırın.Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına alın.Üzerini kalan etli fasulye ve sucuk dilimleriyle kaplayıp maydanozla süsleyin.Sıcak servis yapın.

Barbunyalı şölen pilavı artık hazır, afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.