Limonlu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu PilavLimonlu Pilav tarifi - Limonlu Pilav nasıl yapılır Malzemeler: 2 Su bardağı baldo pirinç 2 5 Su bardağı su2 Çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 Avuç kuş üzümü 40 Gram tereyağı Tuz 1 Avuç dolmalık fıstık ![]() Hazırlanışı: Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün Kuş üzümlerini yıkayıp süzün Tereyağını tencerede eritin Fıstıkları yağda pembeleşinceye kadar kavurun Ardından pirinci ilave edip kavurun Su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin Limon kabuğunu ekleyip harmanlayın Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|