Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limonlu, pilav

Limonlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Pilav



Limonlu Pilav tarifi - Limonlu Pilav nasıl yapılır

Malzemeler:

2 Su bardağı baldo pirinç

25 Su bardağı su

2 Çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 Avuç kuş üzümü

40 Gram tereyağı

Tuz

1 Avuç dolmalık fıstık



Hazırlanışı:

Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün Kuş üzümlerini yıkayıp süzün Tereyağını tencerede eritinFıstıkları yağda pembeleşinceye kadar kavurunArdından pirinci ilave edip kavurunSu, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin Limon kabuğunu ekleyip harmanlayın Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.