![]() |
Limonlu Pilav
Limonlu Pilav tarifi - Limonlu Pilav nasıl yapılır
Malzemeler: 2 Su bardağı baldo pirinç 2.5 Su bardağı su 2 Çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 Avuç kuş üzümü 40 Gram tereyağı Tuz 1 Avuç dolmalık fıstık http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı: Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuş üzümlerini yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin.Fıstıkları yağda pembeleşinceye kadar kavurun.Ardından pirinci ilave edip kavurun.Su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Limon kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.