ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Limonlu Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188541)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:11 AM

Limonlu Pilav
 
Limonlu Pilav tarifi - Limonlu Pilav nasıl yapılır

Malzemeler:

2 Su bardağı baldo pirinç

2.5 Su bardağı su

2 Çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 Avuç kuş üzümü

40 Gram tereyağı

Tuz

1 Avuç dolmalık fıstık

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hazırlanışı:

Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuş üzümlerini yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin.Fıstıkları yağda pembeleşinceye kadar kavurun.Ardından pirinci ilave edip kavurun.Su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Limon kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.