Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
büryan, pilavi

Büryan Pilavi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Büryan Pilavi



MALZEMELER

1 kg kuzu eti kusbasi
3,5 su bardagi pirinc
4 corba kasigi margarin
1 demet taze nane
2 demet taze sogan
tuz ve karabiber


Hazirlanmasi

Ikii saat önce pirinclerimizi ilik suya koyun,üzerine bir corba
kasigi tuz ilave edip dinlenmeye birakin
Bir kasik margarin ile etleri tencerede hafif sekilde pisirin
etlerin üzerini gececek sekilde su ilave edip orta ateste pisirmeye
birakinEtler pisince kevgirle baska bir yere alinSuyu dökmeyin!!
tuzlu sudaki pirinclerimizide tuzu ve unlari gidene
kadar iyice yikayin ve iyice süzünBir tencerede üc yemek
kasigi margarini eritiip pirincleri icine katip karistirarak
kavurunBes on dakika sonra ince dogradigimiz tazesogani
ve naneyi icine katip karistirarak kavurunBir süre birlikte
kavrulan karisima tencerede kalan et suyumuzu süzüp
ilave ediyoruzyaklasik 5 bardak et suyunu pirince ilave
edip etleride üzerine dizinÖnce cok sonra hafif ateste
pirincler suyunu cekene kadar pisirinPirincler suyunu cekip
sistigini gördügünüzde atesten alip demlenmeye bnirakin
deneyenlere simdiden afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.