![]() |
Büryan Pilavi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Büryan PilaviMALZEMELER 1 kg kuzu eti kusbasi 3,5 su bardagi pirinc 4 corba kasigi margarin 1 demet taze nane 2 demet taze sogan tuz ve karabiber Hazirlanmasi Ikii saat önce pirinclerimizi ilik suya koyun,üzerine bir corba kasigi tuz ilave edip dinlenmeye birakin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kasik margarin ile etleri tencerede hafif sekilde pisirin etlerin üzerini gececek sekilde su ilave edip orta ateste pisirmeye birakin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tuzlu sudaki pirinclerimizide tuzu ve unlari gidene kadar iyice yikayin ve iyice süzün ![]() ![]() kasigi margarini eritiip pirincleri icine katip karistirarak kavurun ![]() ![]() ![]() ve naneyi icine katip karistirarak kavurun ![]() ![]() kavrulan karisima tencerede kalan et suyumuzu süzüp ilave ediyoruz ![]() edip etleride üzerine dizin ![]() ![]() pirincler suyunu cekene kadar pisirin ![]() sistigini gördügünüzde atesten alip demlenmeye bnirakin ![]() ![]() deneyenlere simdiden afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|