![]() |
Büryan Pilavi
MALZEMELER
1 kg kuzu eti kusbasi 3,5 su bardagi pirinc 4 corba kasigi margarin 1 demet taze nane 2 demet taze sogan tuz ve karabiber Hazirlanmasi Ikii saat önce pirinclerimizi ilik suya koyun,üzerine bir corba kasigi tuz ilave edip dinlenmeye birakin..... Bir kasik margarin ile etleri tencerede hafif sekilde pisirin etlerin üzerini gececek sekilde su ilave edip orta ateste pisirmeye birakin...Etler pisince kevgirle baska bir yere alin.Suyu dökmeyin!!. tuzlu sudaki pirinclerimizide tuzu ve unlari gidene kadar iyice yikayin ve iyice süzün..Bir tencerede üc yemek kasigi margarini eritiip pirincleri icine katip karistirarak kavurun...Bes on dakika sonra ince dogradigimiz tazesogani ve naneyi icine katip karistirarak kavurun..Bir süre birlikte kavrulan karisima tencerede kalan et suyumuzu süzüp ilave ediyoruz.yaklasik 5 bardak et suyunu pirince ilave edip etleride üzerine dizin..Önce cok sonra hafif ateste pirincler suyunu cekene kadar pisirin.Pirincler suyunu cekip sistigini gördügünüzde atesten alip demlenmeye bnirakin.. deneyenlere simdiden afiyet olsun.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.