ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Büryan Pilavi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188486)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:21 AM

Büryan Pilavi
 
MALZEMELER

1 kg kuzu eti kusbasi
3,5 su bardagi pirinc
4 corba kasigi margarin
1 demet taze nane
2 demet taze sogan
tuz ve karabiber


Hazirlanmasi

Ikii saat önce pirinclerimizi ilik suya koyun,üzerine bir corba
kasigi tuz ilave edip dinlenmeye birakin.....
Bir kasik margarin ile etleri tencerede hafif sekilde pisirin
etlerin üzerini gececek sekilde su ilave edip orta ateste pisirmeye
birakin...Etler pisince kevgirle baska bir yere alin.Suyu dökmeyin!!.
tuzlu sudaki pirinclerimizide tuzu ve unlari gidene
kadar iyice yikayin ve iyice süzün..Bir tencerede üc yemek
kasigi margarini eritiip pirincleri icine katip karistirarak
kavurun...Bes on dakika sonra ince dogradigimiz tazesogani
ve naneyi icine katip karistirarak kavurun..Bir süre birlikte
kavrulan karisima tencerede kalan et suyumuzu süzüp
ilave ediyoruz.yaklasik 5 bardak et suyunu pirince ilave
edip etleride üzerine dizin..Önce cok sonra hafif ateste
pirincler suyunu cekene kadar pisirin.Pirincler suyunu cekip
sistigini gördügünüzde atesten alip demlenmeye bnirakin..
deneyenlere simdiden afiyet olsun....


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.