Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, etli, pilavi

Etli Bulgur Pilavi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bulgur Pilavi



Etli Bulgur Pilavi

Malzemeler:

(8 kişilik)
Pilavlık bulgur 2 su bardağı
Kuşbaşı kuzu eti 300 gr
Tereyağı 4 çorba kaşığı
Soğan 3 adet
Domates 3 adet
Sivri biber 3 adet
Domates salçası 1 tatlı kaşığı
Su 4 su bardağı
Tuz,Karabiber



Yapilisi:

Tereyağını tencerede eritin
Soğanları ince ince kiyin
Kuşbaşı doğranmış kuzu etleriyle soğanı
tereyağına ilave edip karıştırarak kavurun
İnce doğranmış sivri biber ve küp doğranmış domatesleri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin
Salça, tuz, karabiber ve 2 bardak kaynar suyu etlere ilave edin
Etler yumuşayınca kalan kaynar suyu ve bulguru ekleyip karıştırın
Tencerenin kapağını kapatınKısık ateşte pilav 15-20 dakika piştikten sonra tencerenin kapağını açıp gazete kağıdı ile örtün
Birkaç dakika demlenmeye bırakın
Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.