![]() |
Etli Bulgur Pilavi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Bulgur PilaviEtli Bulgur Pilavi Malzemeler: (8 kişilik) Pilavlık bulgur 2 su bardağı Kuşbaşı kuzu eti 300 gr ![]() Tereyağı 4 çorba kaşığı Soğan 3 adet Domates 3 adet Sivri biber 3 adet Domates salçası 1 tatlı kaşığı Su 4 su bardağı Tuz,Karabiber Yapilisi: Tereyağını tencerede eritin ![]() Soğanları ince ince kiyin ![]() Kuşbaşı doğranmış kuzu etleriyle soğanı tereyağına ilave edip karıştırarak kavurun ![]() İnce doğranmış sivri biber ve küp doğranmış domatesleri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin ![]() Salça, tuz, karabiber ve 2 bardak kaynar suyu etlere ilave edin ![]() Etler yumuşayınca kalan kaynar suyu ve bulguru ekleyip karıştırın ![]() Tencerenin kapağını kapatın ![]() ![]() Birkaç dakika demlenmeye bırakın ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|