![]() |
Etli Bulgur Pilavi
Etli Bulgur Pilavi
Malzemeler: (8 kişilik) Pilavlık bulgur 2 su bardağı Kuşbaşı kuzu eti 300 gr. Tereyağı 4 çorba kaşığı Soğan 3 adet Domates 3 adet Sivri biber 3 adet Domates salçası 1 tatlı kaşığı Su 4 su bardağı Tuz,Karabiber Yapilisi: Tereyağını tencerede eritin. Soğanları ince ince kiyin. Kuşbaşı doğranmış kuzu etleriyle soğanı tereyağına ilave edip karıştırarak kavurun. İnce doğranmış sivri biber ve küp doğranmış domatesleri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Salça, tuz, karabiber ve 2 bardak kaynar suyu etlere ilave edin. Etler yumuşayınca kalan kaynar suyu ve bulguru ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın.Kısık ateşte pilav 15-20 dakika piştikten sonra tencerenin kapağını açıp gazete kağıdı ile örtün. Birkaç dakika demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.