Çoban Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çoban PilavıÇOBAN PİLAVI MALZEMELER: 1 adet büyük boy kuru soğan 3-4 adet sivri biber 1-2 adet patates 3 adet domates 3 su bardağı bulgur 1 çay bardağı sıvı yağ * (isteğe göre tereyağı yada katıyağda konulur )1 yemek kaşığı kuru nane yeteri kadar tuzot Yapılışı:Biraz fazlaca koyacağımız yağda ,doğradığımız soğanları 2-3 dakika kadar kavuruyoruz, orta boyda doğradığımız sivri biberi 2,sonra yine orta boyda doğradığımız patatesleri 3-4 dakika kadar yağda kavuruyoruz Kabukları soyulmuş domatesleri ilave edip,4-5 dakika daha kavurduktan sonra, bulguru tuz otu, kuru naneyi, acı olmasını isteyenler pul kırmızı biberi ilave ediyorlar Yeteri kadar su ilave ettikten sonra pişirip,10 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz![]() Afiyet olsun ![]() *Not:Bulgur yağı çektiği için;yağı normalden biraz fazla koymalıyız |
|
|
|