Büryan Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büryan Pilavıetli pilav tarifleri - etli büryan nasıl pişirilir - pilav tarifleri ![]() Büryan pilavı malzemeleri 2 su bardağı pirinç 2 5 su bardağı et suyu veya su1 kahve fincanı sıvıyağ 250 gr kuşbaşı et (bonfilelik) 1 orta boy soğan 1 orta boy havuç 1 orta boy domates 5 sivribiber Tuz Karabiber 1 tatlı kaşığı limon suyu Büryan pilavı hazırlanışı Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın Havucu temizleyip rendeleyin ![]() Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun ![]() Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın ![]() Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin ![]() Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin 15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|