ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Büryan Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188366)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:41 AM

Büryan Pilavı
 
etli pilav tarifleri - etli büryan nasıl pişirilir - pilav tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Büryan pilavı malzemeleri


2 su bardağı pirinç


2.5 su bardağı et suyu veya su


1 kahve fincanı sıvıyağ


250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)


1 orta boy soğan


1 orta boy havuç


1 orta boy domates


5 sivribiber


Tuz


Karabiber


1 tatlı kaşığı limon suyu

Büryan pilavı hazırlanışı


Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin.

Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.


Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın.

Havucu temizleyip rendeleyin.


Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün.

Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun.


Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın.

Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin. Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu,

rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin.


Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.

15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin.

Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.