Gnocchi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
GnocchiGnocchi Tarifi - Gnocchi Nasıl Yapılır - Gnocchi Malzemeleri Malzemeler: 1 kilo patates 2 adet yumurta 200 gr un 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat (isteğe göre) 2 çorba kaşığı parmesan peyniri (isteğe göre) Yapılışı: 1- Patatesleri yıkayıp bol suda haşlayın Haşladığınız patatesleri soyup ılınmasını bekleyin ve pütür kalmayacak şekilde ezin 2- Un, yumurta, isteğe göre muskat ve parmesan peynirini patates püresine ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 3- Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yaklaşık 2-2,5 santim kalınlığında rulolar yapın Bu ruloları buzdolabına sığacak bir tepsiye alın ve üzerini streç film ile kapatarak 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin 4- Dinlendirdiğiniz hamur rulolarını dilimleyin ve elinizde yuvarlayın Daha sonra çatalla bastırarak üzerinde hafif tırtıklar oluşturun 5- Büyük bir tencereye bol su koyun, su kaynayınca içine gnocchilerinizi atın 6- Gnocchiler önce dibe çökecek, suyun yüzeyine çıktıklarında süzgeçle alın ve servis tabağına koyun 7- Üzerine hazırladığınız sostan koyarak servis yapın Gnocchi Sosu için: Malzemeler: 200 gr tavuk şiş (pişmiş) 500 gr domates (mevsimi değil ise 1 tatlı kaşığı salça) 1 yemek kaşığı zeytinyağı (arttırılabilir) 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 tutam adaçayı (isteğe göre) Tuz Yapılışı: 1- Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsağı rendeleyin Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin 2- Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve hazırladığınız tüm malzemeyi kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun 3- Pişmiş tavuk şişleri çubuklarından ayırın ve istediğiniz büyüklükle doğrayarak soğanların üzerine ekleyin Tavukları 1-2 dakika soteledikten sonra rendelediğiniz domatesleri, adaçayı (gerekirse 1 yemek kaşığı salçayı) ve tuzu ekleyin 4- Domatesler suyunu çekince servis tabağına aldığınız gnocchinin üzerine yayın 5- Parmesan peyniri rendeleyerek servis yapın |
|