![]() |
Gnocchi
Gnocchi Tarifi - Gnocchi Nasıl Yapılır - Gnocchi Malzemeleri
Malzemeler: 1 kilo patates 2 adet yumurta 200 gr un 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat (isteğe göre) 2 çorba kaşığı parmesan peyniri (isteğe göre) Yapılışı: 1- Patatesleri yıkayıp bol suda haşlayın. Haşladığınız patatesleri soyup ılınmasını bekleyin ve pütür kalmayacak şekilde ezin. 2- Un, yumurta, isteğe göre muskat ve parmesan peynirini patates püresine ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 3- Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yaklaşık 2-2,5 santim kalınlığında rulolar yapın. Bu ruloları buzdolabına sığacak bir tepsiye alın ve üzerini streç film ile kapatarak 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. 4- Dinlendirdiğiniz hamur rulolarını dilimleyin ve elinizde yuvarlayın. Daha sonra çatalla bastırarak üzerinde hafif tırtıklar oluşturun. 5- Büyük bir tencereye bol su koyun, su kaynayınca içine gnocchilerinizi atın. 6- Gnocchiler önce dibe çökecek, suyun yüzeyine çıktıklarında süzgeçle alın ve servis tabağına koyun. 7- Üzerine hazırladığınız sostan koyarak servis yapın. Gnocchi Sosu için: Malzemeler: 200 gr tavuk şiş (pişmiş) 500 gr domates (mevsimi değil ise 1 tatlı kaşığı salça) 1 yemek kaşığı zeytinyağı (arttırılabilir) 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 tutam adaçayı (isteğe göre) Tuz Yapılışı: 1- Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsağı rendeleyin. Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. 2- Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve hazırladığınız tüm malzemeyi kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. 3- Pişmiş tavuk şişleri çubuklarından ayırın ve istediğiniz büyüklükle doğrayarak soğanların üzerine ekleyin. Tavukları 1-2 dakika soteledikten sonra rendelediğiniz domatesleri, adaçayı (gerekirse 1 yemek kaşığı salçayı) ve tuzu ekleyin. 4- Domatesler suyunu çekince servis tabağına aldığınız gnocchinin üzerine yayın. 5- Parmesan peyniri rendeleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.