Tavuklu Pilav Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Pilav Güveçgüveçte pilav - tavuklu pilav güveci - güveçte pilavlı tavukMalzemeler: 2 su bardağı haşlanmış pirinç 2 su bardağı rendelenmiş çedar 1 5 adet tavuk göğüs eti300 ml krema 1 adet küçük boy kırmızı soğan 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin Tarifi: Pirinçleri hafif diri pilav kıvamında haşlayın Tavuk göğüs etlerini de haşlayıp didikleyin![]() Derin bir kasede yemeklik doğranmış kırmızı soğanı, pirinç, peynir, krema, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırın ![]() Bu karışımı yağladığınız bir güveç kabına döküp önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirinz Pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir bıçak batırıyoruz ve bıçağın temiz çıkıp çıkmadığını kontrol edin![]() alıntı |
|
|
|