ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Tavuklu Pilav Güveç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188167)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:14 AM

Tavuklu Pilav Güveç
 
güveçte pilav - tavuklu pilav güveci - güveçte pilavlı tavukMalzemeler:


2 su bardağı haşlanmış pirinç

2 su bardağı rendelenmiş çedar

1.5 adet tavuk göğüs eti

300 ml krema

1 adet küçük boy kırmızı soğan

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin


Tarifi:


Pirinçleri hafif diri pilav kıvamında haşlayın. Tavuk göğüs etlerini de haşlayıp didikleyin.


Derin bir kasede yemeklik doğranmış kırmızı soğanı, pirinç, peynir, krema, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırın.


Bu karışımı yağladığınız bir güveç kabına döküp önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirinz. Pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir bıçak batırıyoruz ve bıçağın temiz çıkıp çıkmadığını kontrol edin.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.