Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, pilav, yufkada

Yufkada Etli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkada Etli Pilav



Malzemeler:


1 çorba kasesi pirinç

100 gr et

1 adet kuru soğan

1 adet yufka 1 havuç

1 çay bardağı sıvı yağ

tuz

karabiber


Et tencerede yağ ile kavrulur


Kuru soğan doğranır, kavurnaya devam edilir


En son küçük doğranmış havuç ve pilava yetecek kadar suyu ilave edeilir


Kapağını kapatıp pişirmeye bırakılır


Etler pişince pirinci yıkayıp süzülüp etlere ilave edilir


tuzunu karabiberini ilave edip,suyu kontrol edilerek pişirilir




Bir kek kalıbını vaya fırın tepsisini yağlayp yufka serilir


Pilav içine boşaltılıp düzeltilir


Kenarından sarkan yufka pilavın üzerine kapatılır


180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir




AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.