ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Yufkada Etli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188157)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:15 AM

Yufkada Etli Pilav
 
Malzemeler:


1 çorba kasesi pirinç

100 gr et

1 adet kuru soğan

1 adet yufka 1 havuç

1 çay bardağı sıvı yağ

tuz

karabiber


Et tencerede yağ ile kavrulur.


Kuru soğan doğranır, kavurnaya devam edilir.


En son küçük doğranmış havuç ve pilava yetecek kadar suyu ilave edeilir.


Kapağını kapatıp pişirmeye bırakılır.


Etler pişince pirinci yıkayıp süzülüp etlere ilave edilir.


tuzunu karabiberini ilave edip,suyu kontrol edilerek pişirilir.




Bir kek kalıbını vaya fırın tepsisini yağlayp yufka serilir.


Pilav içine boşaltılıp düzeltilir.


Kenarından sarkan yufka pilavın üzerine kapatılır.


180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.




AFİYET OLSUN...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.