Anadolu Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Anadolu Bulgur PilavıMalzemeler : 2 Su bardağı pilavlık bulgur 3 Su bardağı su veya et suyu 1 Adet soğan 1 Adet domates 1 Yemek kaşığı tereyağı 1 Çay bardağı haşlanmış nohut 1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 Demet taze nane Tuz, biber Yapılışı : Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin 1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz
|
|
|
|