![]() |
Anadolu Bulgur Pilavı
Malzemeler :
2 Su bardağı pilavlık bulgur 3 Su bardağı su veya et suyu 1 Adet soğan 1 Adet domates 1 Yemek kaşığı tereyağı 1 Çay bardağı haşlanmış nohut 1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 Demet taze nane Tuz, biber Yapılışı : Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin. Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin. Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın. Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın. Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin. Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın. NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.