ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Anadolu Bulgur Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188134)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:19 AM

Anadolu Bulgur Pilavı
 
Malzemeler :


2 Su bardağı pilavlık bulgur

3 Su bardağı su veya et suyu

1 Adet soğan

1 Adet domates

1 Yemek kaşığı tereyağı

1 Çay bardağı haşlanmış nohut

1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

1 Demet taze nane

Tuz, biber

Yapılışı :


Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin. Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin. Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın. Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın. Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin. Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın. NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.