![]() |
Vişneli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli Pilav![]() Malzemeler 2 Su bardağı pirinç 1 Adet soğan 500 gr vişne 250 gr kuşbaşı et 150 gr tereyağı 2 Su bardağı su 2 ![]() 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı sıvıyağ 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık Hazırlanışı 2 Su bardağı pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin ![]() 1 Adet soğanı rendeleyin ![]() 1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin ![]() İçine soğanları atın ve pembeleşene dek kavurun ![]() Daha sonra 250 gr kuşbaşı eti ekleyin ![]() Etler suyunu çekince bir miktar sıcak su ilave edip pişirin ![]() 2 Su bardağı suyu tencereye ilave edin ![]() 1 Tatlı kaşığı tuz, yarım çorba kaşığı tozşeker ve geri kalan tereyağını tavaya alıp, eritin ![]() Yağ eriyince 2 su bardağı su ilave edin ![]() Pirinçleri iyice yıkayın ![]() Su kaynayınca tencereye ilave edin ![]() Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin ![]() Pilavı demlendirdikten sonra kek kalıbına boşaltın ![]() Ortasına etleri yerleştirin ![]() Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın ![]() 2 Çorba kaşığı tozşekerle ateşte karıştırın ![]() Pilavın üzerine ateşte çevirdiğiniz vişneleri koyun ![]() 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstığı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun ![]() Fıstıkları da pilava ilave edip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|