ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Vişneli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188132)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:20 AM

Vişneli Pilav
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler


2 Su bardağı pirinç

1 Adet soğan

500 gr vişne

250 gr kuşbaşı et

150 gr tereyağı

2 Su bardağı su

2.5 Çorba kaşığı tozşeker

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Tatlı kaşığı sıvıyağ

1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık

Hazırlanışı


2 Su bardağı pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin.

1 Adet soğanı rendeleyin.

1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.

İçine soğanları atın ve pembeleşene dek kavurun.

Daha sonra 250 gr kuşbaşı eti ekleyin.

Etler suyunu çekince bir miktar sıcak su ilave edip pişirin.

2 Su bardağı suyu tencereye ilave edin.

1 Tatlı kaşığı tuz, yarım çorba kaşığı tozşeker ve geri kalan tereyağını tavaya alıp, eritin.

Yağ eriyince 2 su bardağı su ilave edin.

Pirinçleri iyice yıkayın.

Su kaynayınca tencereye ilave edin.

Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin.

Pilavı demlendirdikten sonra kek kalıbına boşaltın.

Ortasına etleri yerleştirin.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın.

2 Çorba kaşığı tozşekerle ateşte karıştırın.

Pilavın üzerine ateşte çevirdiğiniz vişneleri koyun.

1 Çorba kaşığı dolmalık fıstığı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun.

Fıstıkları da pilava ilave edip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.