![]() |
Vişneli Pilav
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 2 Su bardağı pirinç 1 Adet soğan 500 gr vişne 250 gr kuşbaşı et 150 gr tereyağı 2 Su bardağı su 2.5 Çorba kaşığı tozşeker 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı sıvıyağ 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık Hazırlanışı 2 Su bardağı pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin. 1 Adet soğanı rendeleyin. 1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. İçine soğanları atın ve pembeleşene dek kavurun. Daha sonra 250 gr kuşbaşı eti ekleyin. Etler suyunu çekince bir miktar sıcak su ilave edip pişirin. 2 Su bardağı suyu tencereye ilave edin. 1 Tatlı kaşığı tuz, yarım çorba kaşığı tozşeker ve geri kalan tereyağını tavaya alıp, eritin. Yağ eriyince 2 su bardağı su ilave edin. Pirinçleri iyice yıkayın. Su kaynayınca tencereye ilave edin. Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin. Pilavı demlendirdikten sonra kek kalıbına boşaltın. Ortasına etleri yerleştirin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. 2 Çorba kaşığı tozşekerle ateşte karıştırın. Pilavın üzerine ateşte çevirdiğiniz vişneleri koyun. 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstığı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun. Fıstıkları da pilava ilave edip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.