Fesleğenli Acılı Şehriye Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli Acılı Şehriye Pilavıfesleğenli acılı şehriye pilav tarifi - fesleğenli acılı şehriye pilavın yapılışı - fesleğenli acılı şehriye pilav nasıl yapılır Malzemeler 2 su bardağı tel şehriye 1 kahve fincanı zeytinyağı 3 diş ezilmiş sarımsak 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 2 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen 200 gr otlu peynir 1 5 su bardağı sıcak suHazırlanışı 1 Zeytin yağını tencerede ısıtıp sarımsakları tel şehriyeyi ve kıyılmış otları ekleyip kavurun Sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin![]() 2 Tel şehriyeyi ocaktan alıp ufalanmış peynir ve zar şeklinde doğranmış acı kırmızıbiberi ilave edin![]() 3 Harmanlayıp 10 dakika dinlendirin![]() 4 Hemen servis yapın
|
|
|
|