![]() |
Fesleğenli Acılı Şehriye Pilavı
fesleğenli acılı şehriye pilav tarifi - fesleğenli acılı şehriye pilavın yapılışı - fesleğenli acılı şehriye pilav nasıl yapılır
Malzemeler 2 su bardağı tel şehriye 1 kahve fincanı zeytinyağı 3 diş ezilmiş sarımsak 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 2 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen 200 gr otlu peynir 1.5 su bardağı sıcak su Hazırlanışı 1. Zeytin yağını tencerede ısıtıp sarımsakları tel şehriyeyi ve kıyılmış otları ekleyip kavurun. Sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. 2. Tel şehriyeyi ocaktan alıp ufalanmış peynir ve zar şeklinde doğranmış acı kırmızıbiberi ilave edin. 3. Harmanlayıp 10 dakika dinlendirin. 4. Hemen servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.