Telli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Telli PilavTelli Pilav,Telli Pilav tarifi,Telli Pilavın yapılışı,Telli Pilav resmi ![]() Malzemeler: 100 gr tel kadayıf2 su b pirinç 1 adet havuç 1 çorba k kuş üzümü 1 çorba k dolmalık fıstık tarçın,karabiber 2 çorba k tereyağı 1 su b et suyutuz Hazırlanışı: Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık kavrulur fıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir,kavrulmaya devam edilir Bu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzümve tarçın eklenir Bir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir![]() suyu ayrlanır pilav suyu çekinceye kadar pişirilir bu arada pilavın pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır pişen pilav kadayıfla mantolanmış kaba alınır üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir Dışı çıtır çıtır kadayıfiçi nefis bir pilav ![]() |
|
|
|