Kaşarpeynirli, Soslu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşarpeynirli, Soslu PilavGereçler: 2 bardak et suyu veya tavuk suyu 2 bardak pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Sosu; 250 dana kıyma 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı konserve veya haşlanmış taze bezelye 1kahve fincanı kaşarpeyniri (rendelenmiş) Tuz- karabiber Yapılışı: 1 Yukarıdaki ölçülerle sade pilav hazırlayın![]() 2 Kıyılmış soğanı, kıymayı ve yağı bir kapta karıştırarak kavurun Salça katıp 2-3 dk daha kavurun Haşlanmış bezelyeyle yeterince tuz koyup ateşten indirin![]() 3 Pilavı bir tabağa boşaltın Üzerine de kıymalı sosu, döküp kaşarpeynirini serperek servis yapın alıntı |
|
|
|