![]() |
Kaşarpeynirli, Soslu Pilav
Gereçler:
2 bardak et suyu veya tavuk suyu 2 bardak pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Sosu; 250 dana kıyma 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı konserve veya haşlanmış taze bezelye 1kahve fincanı kaşarpeyniri (rendelenmiş) Tuz- karabiber Yapılışı: 1. Yukarıdaki ölçülerle sade pilav hazırlayın. 2. Kıyılmış soğanı, kıymayı ve yağı bir kapta karıştırarak kavurun. Salça katıp 2-3 dk daha kavurun. Haşlanmış bezelyeyle yeterince tuz koyup ateşten indirin. 3. Pilavı bir tabağa boşaltın. Üzerine de kıymalı sosu, döküp kaşarpeynirini serperek servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.