ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kaşarpeynirli, Soslu Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188003)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:41 AM

Kaşarpeynirli, Soslu Pilav
 
Gereçler:


2 bardak et suyu veya tavuk suyu

2 bardak pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Sosu; 250 dana kıyma

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı konserve veya haşlanmış taze bezelye

1kahve fincanı kaşarpeyniri (rendelenmiş)

Tuz- karabiber



Yapılışı:


1. Yukarıdaki ölçülerle sade pilav hazırlayın.


2. Kıyılmış soğanı, kıymayı ve yağı bir kapta karıştırarak kavurun. Salça katıp 2-3 dk daha kavurun. Haşlanmış bezelyeyle yeterince tuz koyup ateşten indirin.


3. Pilavı bir tabağa boşaltın. Üzerine de kıymalı sosu, döküp kaşarpeynirini serperek servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.