Kıymalı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı PilavGereçler: 2 bardak pirinç 3 bardak et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz İçi; 150 gr koyun kıyması 1 baş soğan 2 yemek kaşığı yemeklik yağ 2 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı çam fıstığı Tuz, biber, baharat Yapılışı: 1 Verilen ölçülerle sade pilav hazırlayın![]() 2 Soğanı ince doğayıp 2 kaşık yağ, kıyma, fıstık ve üzümü karıştırarak kavurun Bir kepçe et suyu katın ve 1-2 dakika sonra ateşten indirin![]() 3 Pilavı uygun bir tabağa boşaltın Üzerine kıymalı içten koyarak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|