Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kıymalı, pilav

Kıymalı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Pilav



Gereçler:


2 bardak pirinç

3 bardak et suyu

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

İçi;

150 gr koyun kıyması

1 baş soğan

2 yemek kaşığı yemeklik yağ 2 yemek kaşığı kuşüzümü

1 yemek kaşığı çam fıstığı

Tuz, biber, baharat



Yapılışı:


1 Verilen ölçülerle sade pilav hazırlayın


2 Soğanı ince doğayıp 2 kaşık yağ, kıyma, fıstık ve üzümü karıştırarak kavurun Bir kepçe et suyu katın ve 1-2 dakika sonra ateşten indirin


3 Pilavı uygun bir tabağa boşaltın Üzerine kıymalı içten koyarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.