![]() |
Kıymalı Pilav
Gereçler:
2 bardak pirinç 3 bardak et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz İçi; 150 gr koyun kıyması 1 baş soğan 2 yemek kaşığı yemeklik yağ 2 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı çam fıstığı Tuz, biber, baharat Yapılışı: 1. Verilen ölçülerle sade pilav hazırlayın. 2. Soğanı ince doğayıp 2 kaşık yağ, kıyma, fıstık ve üzümü karıştırarak kavurun. Bir kepçe et suyu katın ve 1-2 dakika sonra ateşten indirin. 3. Pilavı uygun bir tabağa boşaltın. Üzerine kıymalı içten koyarak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.