Ciğerli Bezelyeli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğerli Bezelyeli PilavCiğerli Bezelyeli Pilav Tarifi - Ciğerli Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır - Ciğerli Bezelyeli Pilav Malzemeleri CİĞERLİ BEZELYELİ PİLÂV MALZEME: 4 bardak pirine 260 gram yağ 1 küçük kutu bezelye 1 bardak karaciğer 3 bardak un 2 bardak zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Pirinç ayıklanıp güzelce yıkandıktın sonra kaynar su içinde yarım saat bekletilir Başka bir kap içinde yağ eritilir Sudan çıkarılıp süzülen pirinçler yağın içine konur Hafif ateşte bir çeyrek kadar karıştırarak pişirilir Dört bardak kaynar su, yeteri kadar tuz ilâve edilir Pirinçler 4-5 dakika karıştırıldıktan sonra suyunu çekmeğe bırakılır Pilâv ateşte pişerken bezelyeler haşlanır Pilâvın içine karıştırılır Ve bir tepsiyle fırına konur Pilâv frındayken ciğer ayıklanır, zarı çıkarılır, küçük parçalara ayrılıp unun içine atılır Ciğerler ileri geri sallanarak her tarafının unlanması temin sdilir Kızgın zeytinyağında kızartılır On dakika fırında balan bezelyeli pilâv servis tabağına boşaltıldıktan sonra ciğerler üzerine yayılır, sofraya getirilir![]() |
|
|
|