ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Ciğerli Bezelyeli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187984)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:44 AM

Ciğerli Bezelyeli Pilav
 
Ciğerli Bezelyeli Pilav Tarifi - Ciğerli Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır - Ciğerli Bezelyeli Pilav Malzemeleri
CİĞERLİ BEZELYELİ PİLÂV


MALZEME:

4 bardak pirine

260 gram yağ

1 küçük kutu bezelye

1 bardak karaciğer

3 bardak un

2 bardak zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:

Pirinç ayıklanıp güzelce yıkandıktın sonra kaynar su içinde yarım saat bekletilir Başka bir kap içinde yağ eritilir Sudan çıkarılıp süzülen pirinçler yağın içine konur Hafif ateşte bir çeyrek kadar karıştırarak pişirilir. Dört bardak kaynar su, yeteri kadar tuz ilâve edilir. Pirinçler 4-5 dakika karıştırıldıktan sonra suyunu çekmeğe bırakılır. Pilâv ateşte pişerken bezelyeler haşlanır. Pilâvın içine karıştırılır. Ve bir tepsiyle fırına konur. Pilâv frındayken ciğer ayıklanır, zarı çıkarılır, küçük parçalara ayrılıp unun içine atılır. Ciğerler ileri geri sallanarak her tarafının unlanması temin sdilir. Kızgın zeytinyağında kızartılır. On dakika fırında balan bezelyeli pilâv servis tabağına boşaltıldıktan sonra ciğerler üzerine yayılır, sofraya getirilir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.