Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalıklı, pilav

Alabalıklı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalıklı Pilav



pilavla doldurulmuş alabalık - alabalık pilavıMalzemeler:


2 kg Alabalık

250 gr pirinç

500 ml su

2 çorba kaşığı tereyağı

4 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)

1/2 bağ dereotu (kıyılmış)

1 adet limon kabuğu rendesi

Tuz

Karabiber


Tarifi:


Pirinci yıkayın ve suda kaynatınPirinçler açıldıktan sonra süzdürün ve soğun sudan geçirin

Pirinçleri balık dışındaki tüm malzemelerle karıştırın ve oda sıcaklığında bekletin

Alabalıkların soğuk suyla yıkayın,durulayın,tuz ve karabiberle iç ve dış kısmını lezzetlendirin

Pilav harcını balığın içine sıkıca doldurarak her bir balığı ayrı ayrı streç filmle sarın

Suyu kaynama noktasına getirin ve altını kısın Strece sarılı balıkları suya bırakın

15 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin

Kevgirle balıkları çıkartın ve streçlerini dikkatlice açın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.