![]() |
Alabalıklı Pilav
pilavla doldurulmuş alabalık - alabalık pilavıMalzemeler:
2 kg Alabalık 250 gr pirinç 500 ml su 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet taze soğan (ince dilimlenmiş) 1/2 bağ dereotu (kıyılmış) 1 adet limon kabuğu rendesi Tuz Karabiber Tarifi: Pirinci yıkayın ve suda kaynatın.Pirinçler açıldıktan sonra süzdürün ve soğun sudan geçirin. Pirinçleri balık dışındaki tüm malzemelerle karıştırın ve oda sıcaklığında bekletin. Alabalıkların soğuk suyla yıkayın,durulayın,tuz ve karabiberle iç ve dış kısmını lezzetlendirin. Pilav harcını balığın içine sıkıca doldurarak her bir balığı ayrı ayrı streç filmle sarın. Suyu kaynama noktasına getirin ve altını kısın. Strece sarılı balıkları suya bırakın. 15 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Kevgirle balıkları çıkartın ve streçlerini dikkatlice açın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.