ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Alabalıklı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187970)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:47 AM

Alabalıklı Pilav
 
pilavla doldurulmuş alabalık - alabalık pilavıMalzemeler:


2 kg Alabalık

250 gr pirinç

500 ml su

2 çorba kaşığı tereyağı

4 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)

1/2 bağ dereotu (kıyılmış)

1 adet limon kabuğu rendesi

Tuz

Karabiber


Tarifi:


Pirinci yıkayın ve suda kaynatın.Pirinçler açıldıktan sonra süzdürün ve soğun sudan geçirin.

Pirinçleri balık dışındaki tüm malzemelerle karıştırın ve oda sıcaklığında bekletin.

Alabalıkların soğuk suyla yıkayın,durulayın,tuz ve karabiberle iç ve dış kısmını lezzetlendirin.

Pilav harcını balığın içine sıkıca doldurarak her bir balığı ayrı ayrı streç filmle sarın.

Suyu kaynama noktasına getirin ve altını kısın. Strece sarılı balıkları suya bırakın.

15 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

Kevgirle balıkları çıkartın ve streçlerini dikkatlice açın.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.