Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, içli, pilavı, usulü, yozgat

Yozgat Usulü İçli Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yozgat Usulü İçli Bulgur Pilavı



Yozgat Usulü İçli Bulgur Pilav Tarifi - İçli Bulgur Pilav Yapılışı - İçli Bulgur Pilav Nasıl Yapılır - İçli Bulgur Pilav Malzemeleri

1 çay bardağı sıvıyağ

1 kg ince bulgur

1 yemek kaşığı tuz

2 su bardağı su

4 çay kaşığı susam

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 adet rendelenmiş soğan

bir tutam nane ve kekik

1 çay kaşığı pul biber


Yağı tencereye koyduktan sonra soğan, susam ve kuş üzümü iyice kavrulur daha sonra bulgur konulur ve biraz karıştırdıktan sonra üzerine nane, kekik, pul biber, 1 yemek kaşığı tuz koyulur 2 su bardağı su koyulduktan sonra suyu çekinceye kadar pişirilir, üzeri gazete kağıdıyla kapatıldıkdan sonra 20 dakika dınlendirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.