Yozgat Usulü İçli Bulgur Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yozgat Usulü İçli Bulgur PilavıYozgat Usulü İçli Bulgur Pilav Tarifi - İçli Bulgur Pilav Yapılışı - İçli Bulgur Pilav Nasıl Yapılır - İçli Bulgur Pilav Malzemeleri 1 çay bardağı sıvıyağ 1 kg ince bulgur 1 yemek kaşığı tuz 2 su bardağı su 4 çay kaşığı susam 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 adet rendelenmiş soğan bir tutam nane ve kekik 1 çay kaşığı pul biber Yağı tencereye koyduktan sonra soğan, susam ve kuş üzümü iyice kavrulur daha sonra bulgur konulur ve biraz karıştırdıktan sonra üzerine nane, kekik, pul biber, 1 yemek kaşığı tuz koyulur 2 su bardağı su koyulduktan sonra suyu çekinceye kadar pişirilir, üzeri gazete kağıdıyla kapatıldıkdan sonra 20 dakika dınlendirilir |
|