ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Yozgat Usulü İçli Bulgur Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187965)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:47 AM

Yozgat Usulü İçli Bulgur Pilavı
 
Yozgat Usulü İçli Bulgur Pilav Tarifi - İçli Bulgur Pilav Yapılışı - İçli Bulgur Pilav Nasıl Yapılır - İçli Bulgur Pilav Malzemeleri

1 çay bardağı sıvıyağ

1 kg ince bulgur

1 yemek kaşığı tuz

2 su bardağı su

4 çay kaşığı susam

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 adet rendelenmiş soğan

bir tutam nane ve kekik

1 çay kaşığı pul biber


Yağı tencereye koyduktan sonra soğan, susam ve kuş üzümü iyice kavrulur daha sonra bulgur konulur ve biraz karıştırdıktan sonra üzerine nane, kekik, pul biber, 1 yemek kaşığı tuz koyulur. 2 su bardağı su koyulduktan sonra suyu çekinceye kadar pişirilir, üzeri gazete kağıdıyla kapatıldıkdan sonra 20 dakika dınlendirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.