Vejetaryen Nohutlu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Nohutlu PilavVejetaryen Nohutlu Pilav Tarifi - Vejetaryen Nohutlu Pilav Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 bardak pirinç 1/2 paket nohut (dondurulmuş) 2 yemek kaşığı tereyağı 6 yeşil soğan 1,5 bardak kaynar su Yeterince tuz ve biber Küçük bir tencerede tereyağını eritin, ince kesilmiş yeşil soğanları koyarak 5 dakika kavurun ve sonra pirinç, tuz, biber, dondurulmuş nohut ve kaynar suyu koyup üzerini kapatın ![]() 10 dakika orta ateşte sonra ateşi kısarak 10 dakika daha çok kısık ateşte pişirin İkiye katlanmış havluyu kapakla tencere arasına koyup servisten önce 20 dakika dinlendirin![]() Pilavı servis tabağına yavaşça alın
|
|
|
|