ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Vejetaryen Nohutlu Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187919)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:55 AM

Vejetaryen Nohutlu Pilav
 
Vejetaryen Nohutlu Pilav Tarifi - Vejetaryen Nohutlu Pilav Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


1 bardak pirinç

1/2 paket nohut (dondurulmuş)

2 yemek kaşığı tereyağı

6 yeşil soğan

1,5 bardak kaynar su

Yeterince tuz ve biber


Küçük bir tencerede tereyağını eritin, ince kesilmiş yeşil soğanları koyarak 5 dakika kavurun ve sonra pirinç, tuz, biber, dondurulmuş nohut ve kaynar suyu koyup üzerini kapatın.

10 dakika orta ateşte sonra ateşi kısarak 10 dakika daha çok kısık ateşte pişirin. İkiye katlanmış havluyu kapakla tencere arasına koyup servisten önce 20 dakika dinlendirin.

Pilavı servis tabağına yavaşça alın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.