Sucuklu Kalem Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sucuklu Kalem MakarnaSucuklu Kalem Makarna Tarifi - Sucuklu Kalem Makarnanın Yapılışı Malzemeler: 250 gr kalem makarna, 350 gr acısız sucuk, 2 su bardağı dilimlenmiş mantar, 1 küçük kırmızı ya da yeşil tatlı biber (irice doğranmış), Doğranmış 1 orta boy soğan, 1 diş dövülmüş sarımsak, 1 1/2 su bardağı süt, 1/2 tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan, 1/4 tatlı kaşığı biber, 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, Taze reyhan yaprakları (isteğe bağlı) ![]() Hazırlanışı: Makarnayı tarife göre pişirip süzün ve ılık olarak bekletin Sos için; geniş bir tavada sucuk, mantar, kırmızı veya yeşil biber, soğan ve sarımsağı, sucuklar kızarana dek pişirin ve yağını süzün Sütü, reyhanı, biberi ekleyin ve orta ateşte, (5-8 dakika) koyulaşıncaya dek, arada bir karıştırarak pişirin Ateşten alarak sosu üzerine gezdirin ve dilerseniz taze reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|