Osmanlı 'Dan Sakızlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı 'Dan Sakızlı Pilavpilav - pilav tarifleri - Osmanlı pilavları - osmalı sakız pilavı nasıl yapılır ![]() Malzemeler: 1 kg kuzu kuşbaşı et ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri pişirin![]() 400 gr pirinç100 gr tereyağı2 parça damla sakızı dövülmüş toz halindeyarım çay kaşığı tarçın 1 de olabilir isteğe göre 1 kg soğanYapılışı: Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayın bir tülbentte suyunu sıkın![]() elde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayın![]() eti yıkayıp süzün![]() pirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzün![]() etin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyun![]() üzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayın![]() en üstünü yine pirinçle kaplayın![]() tuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirin![]() demlendirip servis edin![]() afiyet olsun![]() ![]()
|
|
|
|